Övning som går att variera!

Här kommer en övning som jag red häromdagen. Jag har fått önskelmål om övningar som man kan använda sig av när man rider på alla nivåer, och den här övningen tycker jag går att variera så att många kan ha användning för den.

Dessa övningar gjorde jag med Arras:

1. Volt – båge – volt

Efter ett tag, när vi värmt upp lite extra red jag:

2. Volt – skänkelvikning till X – skänkelvikning till spåret – volt.

Efterhand red jag även:

3. Volt – sluta till X – sluta till spåret – volt. 

Jag red även övningen i galopp:

4. Volt – sluta till X – galoppombyte – sluta till spåret – galoppomombyte – volt. 

/Maria

3 reaktioner på ”Övning som går att variera!”

 1. hej
  hur gör du med ställningen här, speciellt i första övningen, ställer du om ”utåt” i bågen för att sen ställa ”inåt” i volten eller har du kvar samma ställning genom hela? eller rakriktad ?

  1. Hej!

   om vi säger att jag kommer i höger varv, så ställer jag höger i volten, rider in i bågen och ställer mjukt om till vänster, rider igenom bågen och ställer mjukt om till höger igen för att göra volten!

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *