Sadeltvål!

Något som är bland det tråkigaste jag vet, är att smörja lädret. Men allt kan ju inte vara kul hela tiden, så det är bara att kämpa på! 😉

En anledning till att jag inte är så förtjust i detta, är att jag aldrig blir nöjd med resultatet. Jag har provat x antal olika produkter och nästan alla har något som jag inte är nöjd med. Men det som jag tycker är big no no, är när det skummar för mycket. Då går det medlet bort direkt.

För ett tag sen provade jag att köpa Prestige Leather care kit

+
En jättebra produkt, som man köper i tvåpack, en tvål och en ”conditioner”, balsam. Lädret blir blankt och rent, utan att få den där ”kletiga” hinnan som det kan bli med bara tvål.

Ganska så dyr (ca 190 kr) och sen tar tvålen slut långt före balsamet.

Jag har även en annan produkt som heter Horseman’s one step

+ Mycket enkel att använda, bara att ta på en torr svamp och gnida in. Blir rent och fint. Det är ju tvål och balsam i ett. Skummar definitivt inte!

– Jag upplever att det blir en liten hinna av denna tvålen (jag är ganska överkänslig mot detta). Det finns oxå en risk för en ”shampoo-explosion”, då locket kan vara svårt att stänga ordentligt. (Hände mig, min nya ridhjälm var illa ute ett tag..)

En tredje produkt i mitt lager är Stübben tvål
+
Billig. Blir rent.

– SKUMMAR! Mycket. Blir extremt kletigt, jag kan knappt spänna tränset ordentligt när jag smörjt med detta. Blir bättre på sadeln dock, nästan som sadelklister ;).
// Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *