Jisses!! Dreggel-varning…..

Herregudars vilken häst! Enligt den lilla danskan jag kan så är hästen (sto/hingst/valack??) 3 år och e: Blue Hors Romanov – Blue Hors Don Schufro

Ojoj…

// Emma

19 reaktioner på ”Jisses!! Dreggel-varning…..”

 1. Han är jätte fin. Hingst från 2009 – Uttagit till hingstekåringen (typ bruksprovet) i Herning nu i vår. Mycket spännande.
  Ryttaren är förövrigt svensk – Emma Ahlberg.

 2. Sezuan är namnet – Andreas har eget företag nu, och rider alltså inte Blue Hors(inget e 😉 ) hästar längre. Sezuan är ägd av Helstrand själv, men uppfödaren är Linette Jæger.

 3. Wow, verkligen jättefin!
  Nu verkar ju detta vara en superhäst, men är det riktigt normalt att den häst på knappt 3 år är sådär bärig? Visst hon rider ju på i ett friskt tempo och kräver inte mkt samling.. men ändå? Den är ju född 2009 så den är väl knappast ens tre år fyllda.. Hur långt har man kommit med ridningen då? undrar jag som inte är så insatt i dressyrhästars utbildning 🙂

  1. Ja du, hästarna som rids av eliten tas tidigt och tränas på ett annat sätt och utvecklas i ett annat tempo än vi ”hobbyryttares” hästar. Sedan är det nog inte alla hästar som pallar det, och det är nog inte heller alla hästar som håller!

   Vi vanliga människor rider in och utbildar hästar som vi oftast vill ha kvar i flera år, medan elitryttarna har press på sig att hästen ska vara redo för 3-4-årstester och då vara på topp för att ev säljas! Helt galet egentligen att den hästen nyss var två år!!! Det ska bli intressant att se om det går att samla de där stora gångarterna, går det och den kommer hålla sig frisk så kan det ju blev vansinnigt bra!

   /Maria

 4. Haha Herrej-lar! Ryttaren kan knappt hänga med! Fy fan att börja sitta ner på den traven! Håller med dig Maria, ser tyvärr aldels för många lovande hästar som matchas fel å aldeles för hårt. Finns många sätt att rida sönder en häst på men jag tror det är det vanligaste, en häst med lite för mkt gång, lite för mkt vilja att lära sig å lite för ambitiös å helt plöltsligt ligger utbildningen ibland år före. En sånhär häst är säkert för en duktig ryttare utan erfarenhet å rätt hjälp riktigt jobbigt att inte ”bara prova” att pressa på lite, bara för att se hur den reagerar. Andreas har jag dock stor respekt för och han är en av de som levererar, hästarna är bra i unga år å bra i äldre år. Så ja, denna lär vi se mkt av!

 5. Öh..är den hästen verkligen VERKLIG??????????????!!!!!!!!!!! Sjuuuuuuuuuuuuuuuukt fin pålle alltså….Hoppas bara han håller i flera år då den var så pass ung….

 6. älskaar denna häst! fattar inte att det finns sånna hästar! 3 år ni måste skämta med mig asså! sjukt snyggt steg! vart bor hästen??! 😉 kommer att se mycket av denna häst i framtiden! 🙂 har tittat på denna film många gånger och kan inte sluutaa dreggla!! :):):)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *