Lagom?!

Nu ska vi rida två pass för Bo Tibblin på onsdag och på torsdag, idag ville jag rida ett litet lättare pass och mjuka upp kroppen och ”olja upp” lederna lite!

Det är svårt tycker jag att veta vad lagom är, men en sak vet jag och det är att Arras klarar mycket mer än vad jag tror. Jag gissar på att passen för Bosse kommer bli stenhårda, det brukar de bli, så ett lättare uppmjukningspass satt bra idag.

Idag fick jag lite ”jävlar anamma” ryck och satte lite press på Arras, jag tänkte att så här som jag mesar runt skulle jag aldrig få göra för en tränare, så jag satte lite mer press.

Han skulle fram för mina skänklar och tillbaka lika snabbt i samling om jag ville det, snabba reaktioner. I slutorna vill Arras gärna känna mot bettet, gå och dra ut sig lite i formen och bli lite lång (eftersom han tycker att han inte ska behöva sätta sig i dem), då red jag på riktigt ordentligt framåt och var snabb i mina förhållningar och bestämd, fångade upp honom till en samlad trav. Jag gjorde små tempoväxlingar och hade tänket att han skulle inunder med bakbenen och vara lätt och luftig i fronten, även i skolorna.

När jag gjorde det så satte han sig lite bättre och slutan flöt på bra. Lite blandade känslor efter dagens pass men ser fram emot morgondagen!


 /Maria

13 reaktioner på ”Lagom?!”

 1. Ja visst är det konstigt vad man kan få för sig att ”mesrida” bara för att man inte har tränare med? Jag måste verkligen skärpa mig med det.
  Vi läsare ser också fram emot morgondagen och träningsrapport 🙂

  1. Ja man måste pressa sig själv mer, men det blir lätt att man hamnar i en bubbla där man bara lallar runt.. Om man vet vad som behövs göras, så ska man inte mesa så mycket, men samtidigt ska man inte överdriva åt andra hållet. Det finns de som är för stränga och oschyssta mot sina hästar, men då är vi inne på någon helt annat. Jag är nog för mesig för det mesta, så att just jag tuffar till mig är nog bara positivt.

   Nu skärper vi oss!! 😉 /Maria

 2. Lycka till imorrn och på torsdag! Lite avundsjuk på er 😉 😛

  Själv ska jag träna för Jessica imorrn, först träning för i år 🙂

  1. Film kommer det nog bli, jag har min syster med mig första dagen sedan tänkte jag tvinga Tina om hon stannar, att hon kan filma andra dagen
   =)

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *