20 reaktioner på ”Charles Owen Wellington”

 1. Har faktiskt fiona modellen tycker den är lite mer nättare och feminin (och billigare) 😉 vet dock att flest ändå föredrar Wellington 🙂

 2. 20999kr är ändå ett dyrt pris. Jag köpte min Charles Owen Wellington Classic från England för 1400kr inkl frakt med dåvarande växelkurs på ca 10.70kr per pund (betalade £125 inkl frakt).

  1. Jo 20999kr är väldigt dyrt 😛 Vilket kanonpris du fick den till! Har aldrig beställt från England? Hur går det till, betalar man direkt på nätet? /Maria

   1. Oj råkade bli en 9a för mycket.
    Det gick precis lika bra som att beställa från en svensk sida, bara att man måste tänka på VAT (momsen) om den ingår i priset eller om den tillkommer samt frakten. Du har ingen tull inom EU.
    Ja du betalar direkt via internet, Visa alt. Mastercard, men jag tror att du kan få faktura från en del sidor om du föredrar det.

    Även Charles Owen Fiona är billigare på engelska webbutiker.
    Varför jag tror att det är rätt så få som beställer från England är pga. ren okunskap för regler osv, men läser man bara på ”terms” osv så ska det inte vara några problem alls.

    Samma sak gäller från tyska Calevo.com som kan vara billigare på Pikeur och Cavallo ridkläder än butiker här i Sverige.

 3. Världens snyggaste och bekvämaste hjälm! Jag sparade ett helt år och köpte den på Falsterbo. Har förträngt priset ( 😉 ) men det var nog mer än så.. Dock är den hemsk på sommaren, man blir helt överkokt!

 4. Jag har också Fiona hjälmen, men den är ju inte billigare. Min kostade 2500 kr.
  Men helt klart snyggare om man är dressyrryttare…….ö

   1. *host* England!

    http://www.rideaway.co.uk/CHARLES-OWEN-FIONA-HAT/default.aspx (för att ge ett exempel, goolar man kan man kanske hitta än billigare och på det här priset tillkommer frakt som brukar ligga på ca £30). Säg att Charles Owen Fiona skulle totalt gå på £150, både priset + vat (moms) + frakt, det skulle bli 1.620kr i dagens växelkurs (10,80)
    2250-1620 = 630kr att spara, nästan ett OS pannband. 😉

     1. Nöjet är på min sida Maria, kan jag få fler att spara pengar på samma sätt som jag gör och ändå få samma saker som man kollar på samt provar här hemma så är jag bara glad.

      Självklart tycker jag att det är helt okej att gå in i en ridsportsaffär och pröva ut en viss ridhjälm så att man vet vilken storlek man har och sedan beställa den via Internet, vet om att vissa tycker att det är ”fel”, men jag ser inte felet i det hela.

 5. Jag har också den hjälmen, provade även fionan, men den passade inte mitt huvud (såg ut som ett ägg) Köpte också min från england för drygt ett år sedan och betalade då ca 1500 inkl frakt, från denna sida trot2.com Men som sagt så blir man kokt i den på sommaren, annars är den superskön!

  1. Jag har en Charles Owen (väldigt gammal modell) nu och jag ser ut som ett ägg när jag har den på mig. Dock har jag världens minsta huvud och vet inte om det kommer se dumt ut med den modellen… /Maria

 6. Hmm tror inte du kommer se dum ut, men är ju mer än vanesak vad man är van att se sig själv i. Jag har relativt litet huvud, 55 tror jag…:S Jag tycker huvudet får mer ”svamp” karaktär i wellingtonen, kontra fionans ”ägghuve” känlsa, beror ju på vad man föredrar. 🙂

  1. Haha menar såklart inte att du kommer se dum ut som i elak, utan att det inte kommer se dumt ut…snurrigt de blir ibland.

 7. Nej alla har inte en sådan. Jag rider på elit nivå men pappa och mamma har inte råd med en sådan och säger att det bara märket man betalar för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *