Många timmar i stallet

Jag är så otroligt seg när jag är i stallet. Jag är oftast där minst 3 timmar om dagen.

Idag har jag hand om Arras och Minardi, vilket betyder att jag kommer befinna mig i stallet cirka 6 timmar. Det känns som att jag är onormalt seg?

Hur många timmar tar det för er att mocka, göra mat, göra iordning hästen, rida, putsa och allt annat som ett besök i stallet innefattar?

/Maria

 

25 reaktioner på ”Många timmar i stallet”

 1. Det brukar minst ta 4 timmar beroende på hur länge ja rider, men sen så mockar ja också åt två hästar då vi hjälps åt i stallet. Å ja ä definitionen av seghet i stallet, tar mig en halvtimme att göra klar hästen för ridning 😛

 2. Är väldigt olika, men mockning och göra mat osv tar ungefär 50 minuter. Sen beror det helt på hur mycket hästen ska gå, hur mycket tid jag har osv men mellan 2-3 timmar är nog normalt 🙂
  Sen kan man såklart spendera många timmar i stallet, blir lätt 10-12 timmar en lördag.. 🙂

 3. Jadu, om jag ska göra allt så tar det nog minst 3h, men om jag bara ska mocka å fixa mat så kanske det tar 1 h, man klämmer ju oftast in lite mys med hästen också, men om jag ska skynda mig så tar det väll max 30 min 😛

 4. Minst 3 timmar! Jag vägrar stressa i stallet, om det är någonstans man ska ta det lugnt och bara njuta så är det där. Jag drar gärna ut på tiden lite extra bara för att det är min stressfria zon 🙂

 5. Det var långsamt! Stalljobbet tar ca en kvart.
  Sen tar ridningen 1-1,5 timme så med lite dräll så brukar det bli två timmar per kväll.

  har blivit tvungen att vara snabb eftersom jag har så långt att åka (4 mil enkel) och
  därmed inte är i stallet förräns 19 på kvällarna. Ska jag hinna före kvällsfodring och
  utan att komma hem mitt i natta får jag raska på!

  1. Jisses det var snabba puckar! Jag tror det är lättare om man inte har så långt till alla grejer, vi har ett stooort stall och har långt till foder etc, då tar det tid med allt sådant. Man får mkt motion när man är där iaf! /Maria

 6. För mig tar det ca 2,5-4 timmar i stallet per dag. Beror helt på hur seg jag är för dagen. 😛 Men kring 3 timmar är ganska normalt för att hinna med allt. Så jag tror inte att du är onormalt seg. 🙂 (Eller så är vi båda onormalt sega. haha)

 7. Det tar samma för mig! Minst tre timmar om jag ska rida, oftast fyra till och med 😛
  Men jag är inte i stallet för att stressa utan för att koppla av, då får det ta den tid det tar!

 8. Håller med, det tar minst 3 timmar.
  Men jag tycker att det är som meditation att mocka, så det går inte att stressa på. Och jag kan inte sadla om jag inte har ryktat ordentligt innan…och det går ju inte att bortse ifrån att det finns synligt spån i svansen…

 9. Hej!
  Jag brukar också vara i stallet ca tre timmar en vanlig dag. När jag har fodring, träning eller på helger, så brukar jag vara där längre. 🙂

 10. En normal dag tar det ca 3-3,5 timmar inkl ridning, men det är inte helt ovanligt att jag lyckas prata bort en timme till. Utan ridning kan jag lyckas på ca 1,5 timmar. 🙂

 11. utan ridning så fixar jag stallet på 30 minuter (har två hästar) med ridning av en häst kan jag klara mig på 2 timmar och med båda cirka 4 timmar. Annars hinner jag inte med tyvärr. På helgerna blir det dock minst 3 timmar om jag ska rida en häst 🙂

 12. Räknar också med 3 h per häst och dag med ridning, men just nu när jag endast har en unghäst på 2,5 blir det sällan mer än 2 h.

 13. Ska jag hinna med mockning, borstning, ridning, stretching, putsning och allmänt stök med den enda hästen jag har, och inte behöva stressa, tar det minst tre timmar. Ser på att vara i stallet som så många andra-som avkoppling. Då ska man få göra saker i sin takt utan att folk tjatar på en att man är långsam! (=

 14. Jag brukar vara ute runt 4-5 timmar varje gång. Då rider jag den lilla tjejen och går promenad+massage med min lilla tant. Sen är det ju mockning och sånt såklart.

 15. En vanlig dag tar det c:a 4 timmar i stallet, men ibland kan det ta runt 6-7 timmar om ja ä lite seg.
  Ja ä definitionen av seg i stallet, tar mig en halvtimme att göra klar hästen för ridtur 😛

 16. Gud så skönt att det inte bara är JAG som är segis….det är miinst 4 timmar, gärna 5 då vi fikar lite o pratar en massa….o mockar enbart (o fixar höpåsar och hinkmat) jag så är det ca 1,5 timme-2 timmar….

  1. Det är ju underbart att vara i stallet när man trivs så bra med folket som är där, då kan man vara sådär nördig och nörda mer sig i hästsnack hur länge som helst! /Maria

 17. Skönt att höra att jag inte är onormal. För mig tar det runt 3 timmar att mocka två boxar, rida en häst, fixa maten och putsa. Pappa klagar alltid på att jag är seg i stallet men som fler har skrivit så är jag i stallet för att ta de slapna av inte stressa 🙂

 18. Jag är också likadan. Har en häst och lägger nog ner 3-4 timmar i stallet varje dag. Får dåligt samvete om jag stressar. Också är det ju lätt att man glömmer något då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *