När jag var liten…

 • …då var schabrak något som man hade ”vid finare tillfällen”.
 • …var benskydd något hade man på en häst som slog på sig. Rejält. Ingen häst på min ridskola hade benskydd.
 • …hade hästen ett tvådelat bett.
 • …var det finaste vi någonsin hade skådat,  en nosgrimma med mässingklinkers.
 • …hade hästen täcke på sig när den var sjuk.
 • …såg svettäckena ut som något som gått sönder i tvättmaskinen, dvs nättäcken. (Tänk en svettig, fet man i nätbrynja)
 • …så kostade ovanstående täcke 49,90 på Börjes. Modellhästen var brun och hade den jämnaste manen i världen.
 • … så stod högst upp på min önskelista ett ”Tyskland-färgat” combitäcke från Hansbo.
 • …åkte jag buss förbi den stora trähästen som stod på Gärdet (?) i Stockholm under sommaren då det arrangerades VM i Sverige (1990). Dock har jag fått för mig att vi åkte under hästen, men det kan vi väl inte ha gjort…?

VM-maskoten VilMer. Jag har haft en sådan, men han är borta nu..

Och det här är ju faktiskt modernt igen!

Och medans vi ändå håller på…

Jag kommer ihåg…

 • …när det fanns två olika tv-kanaler. Dagen Kanal 4 kom var stor. Dagen TV3 kom var ännu större och premiärprogrammet var ”Smurfarna”.
 • …när datorn hette Amiga 500 och användes till att spela spel med en joystick. Spelen fanns på disketter…
 • …när en cykel med bockstyre var det coolaste och modernaste som fanns.
 • …när jag använde internet första gången. Jag fick gå in på Altavista (typ Google) och knappade in ”Hästar”. Det kom upp massa sidor, men jag vågade inte trycka på något, för ”tänk om jag inte hittade tillbaka”. (Detta var på en datalektion, runt -96 tror jag!)
 • …när barn var barn, och inte mini-kopior av vuxna! Varför leker inte dagens 11-åringar häst och leker utmohus?! Nej, idag ska man ha märkeskläder, sminka sig och blogga om vad jobbigt livet är! Var barn för tusan..!

Jag skulle kunna skriva två sidor till, men jag tror ingen är så intresserad av att höra exakt hur gammal jag faktiskt är, haha! 😀

 

// Emma

 

19 reaktioner på ”När jag var liten…”

 1. Och när man hyrde videoband som skulle spolas tillbaka innan man lämnade tillbaka den.
  Och när man passade på radion för att hinna trycka rec när favoritlåten kom 🙂

 2. OBS OBS! Vi hade en videobandspelare som inte hade dosa till, man fick springa fram till bandspelaren och trycka på stora fyrkantiga knappar!!! /Maria

 3. Haha, det var HÖG igenkänningsfaktor på det där! Tänk att jag hade glömt svettäckena som såg ut som nätbrynjor, jisses. Börjeskatalogen kommer jag ihåg hade en läskig plasthäst som modellerade träns, den såg läskig ut..

 4. Ja..man lekte häst med hjälp av hopprep som tyglar, hinder av vattenkannor o krattor….”svarta hingsten” var det man såg på tv som innehöll en häst…video kollade man på på lördagkvällen med lördagsgodis tilll, inte 4011 timmar varje kväll som nu..typ nuvarande PS3 o sånt skit som alla ungar sitter o kör hemma…Ja…vi cyklade i skogen, lekte häst, byggde svincoola kojor, ja levde helt enkelt lyckligare..enligt mig iaf… =) =)
  Snälla emma, skriv gärna en lista till..det är ju värsta nostalgi trippen!! =) =)
  Mvh Maria -80

 5. Å helt underbart med nostalgi!! Och hansbo combitäcke – bara såå rätt, haha 🙂 Det största problemet var väl i vilken färg man skulle ha det i…

 6. Ja kör fortfarande med hansbo kombitäcken, älskar dom!
  Å mitt första träns till shettisen va just ett sånt som ovanstående 😉
  Fast ja ä bara född 1990 å fick min shettis 98, men även ja har varit med om lite det ni berättar om 🙂

 7. Haha!
  Jag är bara 18 men känner ändå att VÄLDIGT mycket har förändrats sedan jag var liten, om det är till det bättre eller sämre kan jag inte svara på, däremot håller jag med dig om att barn ska vara barn. När jag var 11 år racade jag och grannarna runt kvarteren på våra gamla cyklar, spelade fotboll på gatan och spenderade många timmar med att leka ute i skogen. Åh, nostalgi! 😀

 8. ■… så stod högst upp på min önskelista ett ”Tyskland-färgat” combitäcke från Hansbo.

  I stallet jag hängde i när jag var liten (80-tal) hade en av hästarna ett sådant täcke. Köpte ett eget för ett par år sedan, nostalgi! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *