Nya tävlingsskydd!

Jag kommer aldrig att slänga ut 2000 kr på verdus piaffe-skydd, som jag gärna skulle vilja ha, men allvarligt – alldeles för mycket pengar för ett par skydd som jag ska ha på framridningen.

Nu har jag Events ”ludd”-skydd och ja, de är väl bra, men inte så lättskötta. Måste tvättas efter varje gång, och när det regnar ser de ut så här efteråt:

Nu är jag inne på att skaffa Catagoskydd, vita då. De är rätt så snygga, inte jättedyra och verkar ganska lättskötta?

Blir till att kolla in i Globen… 😉

 

// Emma

18 reaktioner på ”Nya tävlingsskydd!”

 1. jag velar massa mellan olika skydd också. man vill ju ha veredus-skydden men de är verkligen för dyra. som sagt, blir till att kolla i globen! 🙂

 2. Jag köpte Catagoskydden när jag var på Ge-kås i helgen.
  Jag giller dom skarpt, är lite sugen på ett par svarta med.
  Sen att dom bara kostade 430:- för 4st är ju ett extra plus 🙂

 3. Jag tycker catagoskydden är super, köpte dom för 700 i falsterbo förra sommaren.
  Jag använder de dock främst till vardags men även ibland på tävling. Blir nästan kritvita efter en tur i tvättmaskinen även om jag tvättar de alldeles för sällan, brukar va kanterna som är lite småskitiga men senast blev de helt kritvita 😉 så jag rekomederar de iaf!

 4. jag har verdus piaffe skydden, och dom är helt omöjliga! Glider bara ner och sitter absolut inte bra, Nu används de som hagskydd, Dyra med helt oanvändbara i ridningen, iaf på mina hästar 🙂
  Tacka vet jag ”luddskydden” 🙂

 5. Den gamla modellen Veredus piaffe är superbra!! Lånat av kompis och de satt jättebra på min hästs ben. Så jag införskaffade ett par frambensskydd av deras nyaste variant: piaffe revolution= helt värdelösa ! De är alldeles för mjuka där de skulle varit formpressade anatomiskt efter baksidan av benet (vilket de ser ut att vara på försäljningsbilderna?!) Så de kasar ner och vrider sig! Inte ok! Hade de bara barit hårdare i skalet som skyddar baksidan så tror jag det hade varit ett par superskydd, de går högt upp under knät, sluter bra om benet, lätta att knäppa, bra andasfunktion, lätta att hålla rena. Antar att det är den modellen du provat oxå Lindha?

 6. Jag har Catago-skydden, köpte dom också på Falsterbo för 700:- om jag inte minns fel. Dom blir vita och fina efter tvätt och ibland lite skrubbande, men kantbanden blir inte lika vita. Sen att mina blivit lila på insidan, det får jag nog skylla mig själv för 😉 Men jag kan rekomendera skydden! Lätta och bra att använda.

 7. Jag har de där Catago skydden. De är snygga o jag använder de ist för lindor på tävling tex, för att jag är bekväm. Men de är inte speciellt bra om man har en häst som stryker sig mycket.
  De skyddar absolut men materialet som är utanpå håller inte för strykningar. Alltså har det trasats sönder där hästen stryker sig. Inte fasligt mycket men för mycket för att vara skydd och för att kosta det de kostar. Jag har alltid undrat om originalet dvs Eskardron har bättre hållbarhet.

 8. Jag gillar verkligen skydden från Clarendon, http://www.clarendon-equestrian.com/. Jag har haft mina i över 10 år och de håller än. Visserligen ludd på insidan, men jag tycker inte de blir så farligt smutsiga ändå. Tips är att köpa Hunter-modellen istället för Schooling eller Dressage då de sitter MKT bättre.
  Eskadron är ju bra annars, men bakkappan är lite klumpig tycker jag (den stora modellen).
  Annars är N.E.W-skydden snygga, men igen, ludd + att kardborren brukar ge upp efter ett tag (man får rensa från ludd och hålla på).

 9. Jag har också Catagoskydden. Köpte de för 900 har jag för mig på Skara hästsport. De sitter bra, lätta att tvätta osv, men de är inte slitstarka. Min gamla häst strök sig och det gick bara några gånger innan de gick sönder. Så tyvärr inte jättebra kvalitet :/

 10. Var också på gekås förra helgen, tror de kostade 460 kr runt om 🙂 Sitter super men har hört att de kan sitta för löst på hästar som är lite tunnare i modellen. Mitt lilla halvblod får ha dem ordentligt inspända men som sagt, inte ett köp jag ångrar! 😀

 11. Det är en jättediskussion just nu om loggor på tävlingsutrustning enligt TR 2012, dom där får du nog inte ha på tävlingsplatsen!? :/

  1. Intressant, du har ingen länk till det? Jag har ju mycket svårt att tro att man inte ens ska få rida fram med sådana små loggor, då måste alltså folk sluta använda sponsortäcken, vinsttäcken, inte ha reklam på jackor osv… Låter jobbigt att förbjuda! //Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *