Slänger ut frågan!

Jag läser nu på lärarutbildningen och läser då ämnena Hem- och konsumentkunskap och idrott och hälsa, men jag har en liten liten dröm om att kanske kunna undervisa på ett hästgymnasium inom ”hästämnena”.

Men antar att man måste ha gått hippologen eller något liknande och att de som gjort detta sedan har kompletterat med någon pedagogik kurs eller liknande!

Är det någon av er som kanske har lite koll på detta? Gissar på att kommentarerna kommer att lysa med sin frånvaro, men jag tänkte ändå försöka! 

/Maria

5 reaktioner på ”Slänger ut frågan!”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Elin skriver:

  Hejsan! Jag går just nu den praktik man måste ha med sig för att söka hippologen och gör den med en hippolog på Timrå Hästsportförening och hon undervisar en häst kurs på REAL gymnasiet och behövde för det hippologen men ingen pedagogik eftersom det ingår på hippologprogrammet, på samma ridskola undervisar också ridskolechefen som också är hippolog Timrå Gymnasiums specialidrotts häst kurser.
  Jag tror att man måste vara hippolog för att undervisa gymnasium men för högstadium har vi en som bara gått ridledarutbildningen. Vi har tre högstadieskolor som har ridhögstadium två gånger i veckan!
  Vet inte om det var till någon hjälp men det är så situationen är på vår ridskola, det går säkert att läsa mer på REAL gymnasiets hemsida, dom finns i hela landet med hästinriktning!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Astrid skriver:

  ja på ridledarutbildningen gör man ju en hel del prov som har med de ämnena att göra, så att gå den är nog inte helt fel. du får väl ringa och höra med någon hästskola vad som krävs? pedagogiken får du ju på ridledarkursen också, men allt där är ju i väldigt små doser, plus du har väl redan läst pedagogik nu kan jag tänka.

  annars kan du säkert läsa till lite grejer på SLU? har inte alls full koll på det, ska själv dit på möte med studievägledaren nästa vecka 🙂 Men de har mycket kul kurser där, bland annat om hästens genetik, nutrition, beteenden osv, dem måste du dock ha gått en del naturvetenskapliga ämnen innan för att ha behörighet till.

  lättast är nog att ringa och kolla 🙂 kan fråga mamma lite kanske, hon håller på med utbildningstjosan nånting, så hon brukar ha lite koll!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Elin skriver:

  När jag gick på ridgymnasium hade vi 2 lärare och både var hippologer, ibland hade vi ”gästtränare” som kom och höll en hopp/dressyr lektion och de var inte hippologer utan ”bara” B- el. A-tränare;)
  Så att får ett jobb som lärare för hästkurser på gymnasiet blir nog svårt om du inte är hippolog.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
 4. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Johanna skriver:

  Kolla med Anncha Åhs, hon arbetar på Lillerundsgymnasiet. Jag tror du måste ha hippologutbildning plus att du måste läsa till för att få ”betygssättnings” behörighet på något universitet med lärarutbildning. Men om du ska undervisa i skolämnen så är det vanlig lärarutbildning mot gymnasieskolan som behövs.
  Lycka till!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
 5. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 . . skriver:

  Min hästlärare fick jobbet för att hon var duktig på hästar. Hon kompletterade senare med en Yrkeslärare utbildning på distans och det var allt som krävdes.
  Men då jobbar hon på ett vanligt hästgymnasium.
  Vet inte vart du bor i värmland men hästläraren på Årjängs Praktiska Gymnasium slutade för ett tag sedan. !
  Värt et försök 🙂

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *