Dagens Mini (och lite Arras)!

Idag blev jag sen till stallet så Mini fick sig en skrubbning med de nya borstarna och sen en liten promenad. Hon börjar bli riktigt pigg nu, och i morgon hinner jag inte rida heller.. Befarar att jag har en bombliknande häst på söndag, som då får bocka av sig i töm tror jag!

Vi måste ju tempa hästarna varje dag och det är inte direkt Minis favoritsysselsättning.. I början gick det bra, men sista dagarna har hon börjat krångla lite mer. Springer fram och tillbaka på gången, med mig hängandes i svansen.. I morgon får någon stå med en morot framför näsan på henne!

Jag har faktiskt kollat upp Minis normaltemp, och det är en väldigt bra sak att göra! Hon ligger ganska så högt i temp, runt 37,7-37,9. Vissa hästar har feber vid 38,0 men hon har inte feber förräns tempen hamnar på runt 38,4-38,5. För att kolla normaltempen så kan man tempa varje dag i 4-5 dagar, gärna vid samma tid. Sen tar man ett medelvärde! (Tempa dock inte direkt efter ansträgning.)

Och till Maria (om du läser detta..), Arras hade 37,0, han lever och mår prima!

Är det för tidigt att börja längta till sommaren??

// Emma

En reaktion på ”Dagens Mini (och lite Arras)!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *