Träning och ponnyridning!

Igår morse styrde vi bilen mot Segerstad för en Anki-träning! Jag har ju lyckats få typ 8 måndagskvällar på jobbet i sommar, och det är då Anki kommer till Grava-Rud. Typiskt, men bra att det går att lösa med att åka till henne istället!
Mini kändes väldigt pigg på benen från start och försökte trava iväg med sin ”stora” trav som hon tycker att hon har lärt sig nu. Med det följer det att hon vill dra ut sig i formen lite, hon orkar inte riktigt både trava stort, och vara kvar i form än. Sen är ju inte målet att hon ska trava med världens största kliv, men hon börjar att ta lite luftigare steg med frambenen nu, istället för symaskinssteg. Det är en förbättring! 🙂

I galoppen har vi lite svårt med den vanliga arbetsgaloppen faktiskt. Jag fick rida rakt fram på kvartslinjen och ändra steglängden, sen vända en liten volt tillbaka, som en piruett, och fortsätta på kvartslinjen. Själva piruetterna gör hon jättebra, men vägen dit är… mindre bra! 😛 Men vi jobbar vidare på det!

I slutet trampade vi henne lite, ett arbete hon tar jättebra och gör bättre och bättre. Sen fick jag rida på en liten volt i trav runt Anki, där hon kunde hjälpa till lite med ett spö bakom det yttre bakbenet, för att hålla det på plats. VILKEN skillnad det blev! Helt plötsligt travade Mini! Som en helt ny häst! Jag kikade lite i spegeln och funderade på om det var min häst jag såg! 😀

När Mini var installerad i hagen igen, åkte vi till Bergsgården för ponnyridning. Både Amadeuz och Milton fick sig en genomgång, och den sistnämnda hamnade på film:

//Emma

Jag är imponerad!

Från var och varannan box hör man nu rasslet av en godisboll på kvällarna. Jag ville inte vara sämre och åkte hem till mina föräldrar och snodde hundarnas leksak.

Mini älskar den där bollen (inte konstigt, eftersom den ger henne mat), men jag måste säga att det är imponerande hur snabbt de kommer på hur man gör. Jag läste någonstans att hästar är väldigt påhittiga djur, men vi människor hämmar detta beteende genom att göra allt så enkelt för dem.

Jag försökte fånga henne in action…:

//Emma

Full fokus! Eller?

Anki bad mig göra en relativt lätt ridväg i måndags. Jag påbörjade en helt annan, kom på mig själv, och blev totalt nollställd. Det kanske inte syns, men i det ögonblicket jag stannade hästen så hade jag absolut ingen aning om vad jag höll på med. Eller vart jag skulle. Eller vilken dag det var…. 😉

Tänk inte på annat när ni rider är mitt tips! 😀

//Emma

Men FIN!

Hingsten Floricello ( f-08 e: Florencio I – Dormello) från gårdagens hingstvisning på Helgstrand Dressage i Danmark.
Fantastisk! (Mini, du har mycket att leva upp till….. 😉 )

//Emma

Inspiration!

Jag såg det här videoklippet på Emilie Nyreröds blogg. Vilken häst!

Efter att ha sett detta blev jag sjukt ridsugen, och hoppas att Mini kommer att springa så där idag! 😉 (Sir Donnerhall II skulle också kunna vara en potential kavaljer till henne i framtiden… Osäker på vad han lämnar för storlek dock!)

//Emma

Men, hur svårt kan det va?

Ja men hur svårt kan det vara att få lite kläm på en liten B-ponny egentligen?

Det kan ju tyckas enkelt att slänga sig upp på en sån där liten sak, men det är det ju inte. Både Elton och jag får verkligen slita här. Jag driver allt vad jag har, och Elton vill inte gå fram, när han kan tänka sig gå framåt vill han gärna krypa ihop och bli låg. 

Vid ett tillfälle när Anki säger mellangalopp, och jag driver mig blå i ansiktet, så går det bannemig saktare och saktare. Gudars skymning vad jobbigt det kan vara att rida!

Den här filmsnutten ”bjur” jag på 🙂

/Maria

Gamla filmer!

Maria kommer eventuellt strypa mig nu, men till mitt försvar så låter jag lätt efterbliven i början av filmen (eller bara väldigt värmländsk om det är någon skillnad 😉 ,nädå skämt å sido, värmländska är en härlig dialekt…………), detta var när vi var på väg ut till Anki, förra våren tror jag det var. Och det var snö på vägarna.. brrr...

Här kommer den film som är top fem mest sedda på min Tub-kanal:

Jag minns att jag tyckte att det gick för fort andra gången. Hrm.

En blooper kan jag bjuda på också:

Och en till… 🙂

Jag själv tycker det här är görkul att titta på, så om inte annat så skrattar jag åt detta iallafall! 😀

// Emma

 

Uteritt!

Vi tog en liten tur i skogen idag. Hästarna var pigga och glada. Ett försök till videoblogg gjordes, men som vanligt blev det mest svammel. Men naturligt iallafall 😉 !

Och fantastiskt kul att ni var så många som svarade på frågan om hur gamla ni är! Helkul att veta, och det visade sig att vår läsarkrets är väldigt bred! Allt från 10 år till imponerande 842 år. (Vi misstänker att den senare kan vara en bedragare… Men vem vet, jag har alltid anat att han bakom namnet är betydligt äldre än oss andra 😉 )  

// Emma

Nostalgi!

Jag hittade massor av cd-skivor med gamla filmer på, när jag letade efter något annat. Varför är det alltid så förresten, jag letade efter en sak, och fastnade i timmar med de här filmerna, och nu kommer jag inte ihåg vad jag letade efter från början?! Konstigt…

Nu går det inte att lägga in filmerna på datorn, de är för gamla, men jag provade att filma med kameran direkt på datorn, och det blev helt okej! Här är en liten snutt på vad som kan vara världens sötaste föl, min egna uppfödning Crictor! Jag hittade även filmer på Crictor när han var äldre, och på mina gamla hästar Albert och Welton. Kanske ska lägga in små snuttar från de med?

 

 

// Emma